Veckans s-politiker: Jussi Gröhn

Jag heter Jussi Gröhn och bor i Berga.

Min familj består av två tjejer, en i min ålder och en i 13 års åldern. Dessutom har vi en lånehund som grannarna äger, en mops som heter Elsa. Till familjen räknar vi även barnen i grannskapet som vi lånar så ofta vi kan.

Mina politiska uppdrag är bland annat att jag sitter som ledamot i Destination Kalmar.

De tre lokala frågor som jag brinner mest för är att jag är väldigt glad att vi nyligen beslutade överta GFA så att vi kan få se allsvensk fotboll även nästa år. Förhoppningsvis gäller det både för tjejerna och grabbarna. Jag ser även fram emot att jobba med att utveckla idrottsturismen i Destination Kalmar. Jag jobbar kanske inte så mycket med kommunens ekonomi men det är helt klart en förutsättning för att hela Kalmar ska leva och utvecklas.

Kalmar har idag en urstark ekonomi och vi måste även framöver fatta kloka och ansvarstagande beslut som möjliggör att vi kan utveckla Kalmar. Det är en härlig resa vi har framför oss.

I Sverige tycker jag de viktigaste frågorna just nu är full sysselsättning som är grunden för allt. Dels för individen men även för samhället. Ett jobb att gå till skapar förutsättningar för att utvecklas som individ men bidrar även till att utveckla välfärden och minska utanförskapet.

Min personliga politiska paroll är “Kyrkogården är full av ovärderliga människor. Man får inte ta allt så allvarligt, allt är inte på liv och död. Jag vill göra mitt bästa men politiken kommer överleva mig och det kommer att fungera även när jag inte kan vara med längre.”

Jag är en samarbetsinriktad politiker som har lätt för att lyssna och hitta lösningar. Tycker om det vardagliga politiska slitet framför fina salonger. Du hittar mig lättast med ett flygblad i handen i Berga Centrum.

facebook Twitter Email